Geld voor onderzoek naar verspreiding plastic in de oceaan

21 april 2017

Erik van Sebille is begonnen als hoofddocent aan de Universiteit Utrecht (UU). Met een ERC Starting Grant gaat hij onderzoek doen naar de verspreiding van plastic in de oceaan.
Onderzoekers hebben inmiddels een redelijk goed idee van hoe drijvend plastic zich beweegt, legt hij uit. “Maar in de afgelopen anderhalf jaar realiseerden we ons dat je ontzettend veel mist als je je alleen bezig houdt met drijvend plastic. Er drijft naar schatting zo’n 250.000 ton plastic in de oceaan, maar jaarlijks komt er 5 miljoen ton plastic in de oceaan terecht. Dat betekent dat meer dan 99% van al het plastic dat ooit de oceaan in is gekomen niet meer aan de oppervlakte drijft” (Nieuwsbericht UU, 17 maart 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.