Factsheet Opake PET-flessen en recycling

21 december 2017

Opake PET is een kunststof die ondoorzichtig is gemaakt door toevoeging van bepaalde pigmenten. Hoewel moderne sorteerinstallaties in staat zijn verschillende kleuren te herkennen, kunnen opake en transparante PET niet volledig van elkaar worden gescheiden. Opake PET die opgenomen is in een transparante PET-stroom resulteert in een verlies aan helderheid en transparantie. In Nederland wordt het nog niet op grote schaal toegepast, maar in Frankrijk zorgt het materiaal al voor problemen in de recyclingketen.
Het KIDV heeft in oktober 2017 een factsheet gepubliceerd met informatie over de toepassing van opake PET, waarom het de recycling verstoort en hoe Frankrijk met het gestegen gebruik omgaat.
Klik hier voor de factsheet (386 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.