EU project op gebied van chemische recycling PET-flessen

23 november 2017

Het nieuwe Europese project voor chemische recycling DEMETO is officieel van start. DEMETO streeft naar chemische de-polymerisatie van PET op industriële schaal op basis van de op microgolven gebaseerde proces-intensificatie, met name voor gebruikte gekleurde flessen. Het project heeft financiering ontvangen van het EU Horizon 2020-onderzoeks- en innovatieprogramma.
De kern DEMETO-technologie maakt de de-polymerisatiereactie (hydrolyse) van plastic mogelijk, zowel uit flessen als uit elke andere bron. Uit het polymeer worden zo weer de bouwstenen EG en PTA gemaakt, die vervolgens weer rechtstreeks in de productiefase kunnen worden toegepast (Persbericht DEMETO, 30 oktober 2017).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor meer informatie over het project.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.