EU en FAO samen in actie tegen voedselverspilling

31 oktober 2017

In een intentieverklaring van 29 september 2017 verklaren de FAO en de EU te gaan samenwerken om in 2030 het voedselafval per persoon te halveren, een doel dat samenvalt met de nieuwe Wereld Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Wereldwijd wordt 1/3 van alle voedingsmiddelen voor menselijke consumptie - 1,3 miljard ton - jaarlijks als afval weggedaan of verspild, wat een ethisch en financieel probleem is. Europa verspilt zo’n 88 miljoen ton voedsel per jaar. Het synchroniseren van inspanningen om voedselverlies en afval in elke staat van de voedselketen te kwantificeren is een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen de EU en FAO (Persbericht Europese Commissie, 29 september 2017).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor meer informatie over de 1e internationale conferentie - Fighting food waste together: how to open the potential of better packaging (22 maart tijdens de vakbeurs Anuga FoodTec 2018 in Keulen, Duitsland).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.