Circulaire economie weinig bekend bij het brede publiek

16 november 2017

In tegenspraak met wat experts in de duurzame sector denken is de circulaire economie altijd nog een niche met weinig bekendheid bij het brede publiek. Dit stellen onderzoekers in een recent gepubliceerde whitepaper. De belangrijkste barrière kan worden overwonnen door meer in te zetten op een innovatiegerichte cultuur, zowel door het bedrijfsleven als door de overheid.
Om de barrières te doorbreken spelen grote bedrijven, beginnende ondernemers en de overheid een grote rol. Zo kan de overheid ervoor zorgen dat de prijzen op nieuw gewonnen grondstoffen stijgen zodat het voor bedrijven aantrekkelijker wordt om materialen te hergebruiken (Nieuwsbericht Universiteit Utrecht, 6 november 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de whitepaper (4,25 MB).
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.