CE Delft rapport ‘Biobased plastics in a circular economy’

31 oktober 2017

In september 2017 heeft CE Delft een rapport gepubliceerd over de inzet van bioplastics in een circulaire economie, “Biobased Plastics in a Circular Economy”. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Ministerie van Economische Zaken. Het rapport is op 24 oktober 2017 naar de Tweede Kamer gestuurd.
De belangrijkste conclusie uit het rapport is dat bioplastics goed passen in een circulaire economie: ze kunnen bijdragen aan minder uitstoot van CO2 en aan het verlagen van de vraag naar (fossiele) grondstoffen. Een van de aanbevelingen is het introduceren van een (Europees) verbod op oxo-degradeerbare plastics.
Klik hier voor meer informatie over het rapport.
Klik hier voor het rapport (3,21 MB).
Klik hier voor de aanbiedingsbrief aan de Tweede Kamer.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.