PUMA: naar het einde van de verpakking als milieuprobleem

Verpakken is het tijdelijk integreren van een externe functie en een product om het gebruik van het product mogelijk te maken. Verpakken wordt al sinds mensenheugenis in bescheiden mate gedaan, maar de 20e eeuw  heeft een dramatische versnelling te zien gegeven.

Het NVC-project PUMA heeft als doel een einde te maken aan de verpakking als milieuprobleem. We bouwen voort op de schat aan ervaring die we hebben opgedaan en de talloze activiteiten die we hebben ontwikkeld in de jaren 1996-2016 en willen de klus klaren in het komende decennium, dus in de jaren 2017-2026. De naam van het project is PUMA: Packaging Upcyclable Materials Accelerator en de officiële kick-off was 29 maart 2017. We nodigen de leden van het NVC uit actief deel te nemen aan project PUMA.

Werkgroepen
Op basis van de succesvolle PUMA-kick-off zijn drie werkgroepen gevormd. PUMA-L adresseert het wetgevende en regelgevingskader, PUMA-O behandelt de organisatorische aspecten en PUMA-T richt zich op de bestaande en toekomstige technologieën. In de follow-up bijeenkomsten bespreken we per groep wat kan bijdragen aan de PUMA-doelstelling: wat bestaat er al, wat zien we ontstaan en wat zou er moeten zijn? De PUMA-L, PUMA-O en PUMA-T werkgroepen ontmoeten elkaar door middel van webconferentie, dus zonder de noodzaak om te reizen.

Volgende bijeenkomst
De volgende plenaire projectbijeenkomst vindt plaats op 25 maart 2020.

Over het PUMA project:

  • Deel inzichten met andere NVC-leden
  • Definieer de juiste gezamenlijke doelen
  • Werk samen aan internationale normen
  • Exclusief voor NVC-leden

De kennis die wordt ontwikkeld in het PUMA-project wordt ook gebruikt in de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging en de NVC Members-only Environmental Regulations Guide (MERGE)

Neem voor meer informatie contact op met Helen Crowe, +31-(0)182-512411.