Boston MA Verenigde Staten 10-11 juli 2019 de place2be voor de duurzame toekomst van het verpakken

05 juni 2019

Eén stad, twee met elkaar verbonden unieke verpakkingsevenementen op twee opeenvolgende dagen (woensdag 10 en donderdag 11 juli 2019): Boston MA in de Verenigde Staten is de place2be voor iedereen met belang bij de duurzame toekomst van het verpakken wereldwijd.

De toekomstige kennis en kunde van de medewerkers in het verpakken
Woensdag 10 juli 2019 richt zich op de vaardigheden en kennis die nodig zijn voor de verpakking-gerelateerde werknemers in de sectoren voeding, non-food, design, e-commerce en de productie van verpakkingsmaterialen. Dit wordt intensief uitgewerkt in de 5e internationale jaarlijkse FBEP-conferentie over HRM en Skills Development in Packaging. Onderwerpen zijn o.m. de toekomstige vaardigheden die nodig zijn voor verpakkingsontwerpers in de farmaceutische industrie (door GSK Healthcare), nieuwe manieren om wereldwijd kennis op te doen door middel van Live Online Learning zonder te hoeven reizen, maar met volledige interactie (door NVC Opleidingen), hoe verpakkingstalent te werven en te behouden in de huidige maakindustrie (door PMMI/IoPP) en de toekomst van het verpakkingswerk in een geautomatiseerde wereld (door Omron Automation).

Naar het einde van de verpakking als een wereldwijd milieuprobleem
Donderdag 11 juli 2019 gaat in op het unieke inspirerende cross-industriële PUMA-project dat als doel heeft tegen het komende decennium een einde te maken aan verpakkingen als milieuprobleem wereldwijd. De workshop Packaging and environment across the Atlantic toont de wereldwijde status quo in verpakken, maar bevat ook een gedenkwaardige 'flash-back' naar het rapport Limits to Growth uit 1972, van Donella Meadows, Dennis Meadows e.a. van MIT Boston, dat werd opgesteld voor de Club van Rome. De film uit 1972, die het basisonderzoek en de conclusies van het rapport laat zien, is dit jaar gedigitaliseerd en zal op het event in Boston worden getoond als eerbetoon aan Donella Meadows en haar medewetenschappers. We proberen lessen te trekken uit de film als inspiratiebron voor de komende decennia. Trendsetters op het gebied van verpakken geven hun visie en de belangrijkste kwesties die moeten worden opgelost, komen in speciale rondetafel-debatten met alle deelnemers aan de orde.

Meer informatie
Foto's in hoge resolutie op aanvraag op info@nvc.nl 
Voor meer achtergrondinformatie over het programma kunt u contact opnemen met m.nieuwesteeg@nvc.nl