NVC Workshop Verpakken volgens het ADR

De workshop

In deze workshop leert u omgaan met het ADR en de eisen die deze wetgeving aan het verpakken van gevaarlijke stoffen stelt. Na afloop van deze workshop kunt u bepalen hoe een gevaarlijke stof of mengsel verpakt moet worden. Daarnaast kunt u aan de hand van de verpakking en het Veiligheidsinformatieblad (VIB) belangrijke informatie over het product afleiden en controleren of dit correct verpakt is.

Erkenning
De workshop is, evenals de andere open opleidingen, cursussen en workshops van het NVC, CEDEO-gecertificeerd. Tevens is NVC erkend dienstverlener voor de pijler opleidingen binnen de KMO-portefeuille (Vlaanderen).

Voor wie

De workshop is bestemd voor kwaliteitsmedewerkers, inkopers, KAM-medewerkers en verpakkingskundigen werkzaam bij bedrijven die verpakte gevaarlijke stoffen inkopen/verhandelen of bij bedrijven die de gevaarlijke stoffen verpakken.

Programma

Overzicht wetgeving

  • Overzicht van wet- en regelgeving m.b.t. vervoer en opslag van gevaarlijke stoffen (ADR, ADN, RID, IMDG, CLP (EU-GHS) en PGS15) .
  • Wegwijs in het ADR: classificering, gebruik van de stoffenlijst, verpakkingsinstructies, handvatten voor beoordelen verpakkingen.
  • Aan de hand van cases: referenties zoeken in het ADR.
  • Het Veiligheidsinformatieblad (VIB).

Verpakkingseisen uit het ADR

  • Verpakkingsgroepen, verpakkingsvormen, materialen en risico’s.
  • Overzicht met voorbeelden van verpakkingen/verpakte producten.

Herkennen van verpakkingsgroepen

  • Beoordelen van verpakte producten in de praktijk.
  • Opdracht met praktijkcases: beoordeel de praktijkvoorbeelden.

 

Docent

Sander Gleijm is gediplomeerd Specialist Gevaarlijke Stoffen en heeft daardoor uitgebreide kennis van wet- en regelgeving m.b.t. gevaarlijke stoffen (ADR, RID, ADN, IMDG Code). Hij werkt als MSDS Beheerder bij IMCD Benelux B.V.

Certificaat

Na afloop van de workshop en bij voldoende participatie ontvangt u het NVC-certificaat ‘NVC Workshop Verpakken volgens het ADR’.

 

Datum en tijd

De eerstvolgende workshop vindt plaats op 01 januari 1970.

De workshop duurt één dag van uur tot uur en vindt plaats in Gouda.

 

Kosten

NVC-leden betalen €0,00. Niet-leden betalen €0,00. Meer weten over het NVC-lidmaatschap? Klik hier.

De bedragen zijn inclusief koffie/thee, lunch en syllabus, exclusief btw en reis- en verblijfkosten.