Jaarbijeenkomst 2021 van de internationale werkgroep Web Retail Packaging (Live Hybrid)

De NVC internationale werkgroep Web Retail Packaging houdt op vrijdag 17 september 2021 haar achtste jaarbijeenkomst. De werkgroep omvat leidende retailers, fabrikanten en leveranciers van verpakkingstechnologie die samen een bijdrage leveren aan de duurzame toekomst van de e-commerce wereldwijd. Deelname is voor NVC-leden of op uitnodiging.
U kunt meedoen vanaf iedere locatie wereldwijd en er is een beperkt aantal plaatsen vrij voor fysieke deelname in het NVC Live Hybrid Auditorium te Gouda. U kunt hier inschrijven om mee te doen of neem contact op met het NVC-verenigingsbureau.

Programma:

13:00
Welkom en Introductie

  • Actiepunten van de 7e jaarlijkse IWG-vergadering (18 september 2020)
  • Terugblik 2020-2021 (actiepunten, vakliteratuur en rapporten, inzichten van de industrie)

13:15
Definiëren van de verpakkingsuitdagingen voor e-commerce
Thomas Regenhardt, HelloFresh SE

14:00
Bepalen van de mogelijkheden voor hervulbare verpakkingsconcepten in E-commerce
Irene Hesseling, Master student Universiteit Twente

14:45
Update position paper Web Retail Packaging
Corné Huijben, NVC

15:15
Debat: Hoe verpakkingsgegevens te monitoren voor EPR doeleinden in de Retail
Michaël Nieuwesteeg, NVC

15:45
Werkplan 2021-2022

  • Actiepunten als resultaat van de vergadering
  • Samenvatting en conclusie van de 8e jaarvergadering

16:00 Afsluiting

De NVC Position Paper 'Packaging as driver for the sustained future of e-commerce' werd op 2 oktober 2014 gepubliceerd op basis van alle projectactiviteiten tot dat moment. Klik hier om de NVC Position Paper te downloaden. In 2021 wordt de Position Paper geactualiseerd met de kennis die in de afgelopen jaren is opgedaan.

De inzichten van de werkgroep komen onder meer ten goede aan de Live Online Learning NVC E-Course Packaging for E-commerce. Live Online Learning betekent: wereldwijd toegankelijk, geen reiskosten en uitstekende leerresultaten dankzij de live docenten in het interactieve online NVC-klaslokaal. Klik hier voor informatie over de NVC E-Course Packaging for E-commerce.

De werkgroep maakt deel uit van het NVC innovatieproject Web Retail Packaging, waarmee NVC de wereldwijde ontwikkelingen in het verpakken voor e-commerce analyseert en waar nodig ook beïnvloedt. Klik hier voor meer achtergrondinformatie over het NVC innovatieproject Web Retail Packaging.