NVC Innovatieproject Web Retail Packaging

Web Retail Packaging (WRP) is het verpakken van producten die online worden besteld en vervolgens worden afgeleverd, direct bij de consument thuis of via een afhaalpunt. WRP is een essentiële factor voor de verdere stabiele groei van het thuiswinkelen, met name waar het fysieke producten betreft. Hoe ziet de toekomst van WRP er uit en welke verpakkingsaspecten betekenen daarin risico’s of juist kansen? Deze vragen staan centraal in dit NVC innovatieproject.

Basis voor het project is de internationale NVC Working Group Web Retail Packaging, waarin retailers, fabrikanten en leveranciers van verpakkingen en gerelateerde diensten samenwerken omwille van een duurzame groei van het web-winkelen. De Working Group komt normaal gesproken éénmaal per jaar plenair ‘Live Hybride’ bijeen. Andere (deel)bijeenkomsten vinden per web-co plaats. Deelname is exclusief voor NVC-lidbedrijven en op uitnodiging.

De volgende bijeenkomst is vrijdag 27 september 2024. Als je geïnteresseerd bent in deelname van de werkgroep (members-only) neem contact op met Corné Huijben via c.huijben@nvc.nl.

Over het NVC Innovatieproject Web Retail Packaging:

  • Deel inzichten met andere NVC-leden
  • Bespreek actuele e-commerce verpakkingsthema's
  • Jaarlijkse projectbijeenkomst
  • Exclusief voor NVC-leden of op uitnodiging door NVC


De NVC Position Paper 'Packaging as driver for the sustained future of e-commerce' werd op 17 september 2021 geüpdatet op basis van alle projectactiviteiten tot dat moment. Klik hier om de NVC Position Paper te downloaden.

De Live Online NVC E-Course Packaging for E-commerce geeft u in vier online sessies van ieder 3 uur een uitstekend inzicht in het belang van verpakken en verpakkingen voor het succes van e-commerce activiteiten. Live Online Learning betekent: wereldwijde toegang, géén reiskosten en uitstekende leerresultaten dankzij live docenten in het interactieve live online NVC-klaslokaal. Schrijf u hier in.