NVC Innovatieproject Web Retail Packaging

Web Retail Packaging (WRP) is het verpakken van producten die on-line besteld en afgeleverd worden, direct bij de consument thuis of via een afhaalpunt. WRP is een essentiële factor voor de verdere stabiele groei van het thuiswinkelen, met name waar het fysieke producten betreft. Hoe ziet de toekomst van WRP er uit en welke verpakkingsaspecten betekenen daarin risico’s of juist kansen? Deze vragen staan centraal in dit project.

  • De NVC Working Group Web Retail Packaging bestaat uit leidende internationale e-tailers, fabrikanten en leveranciers van verpakkingen en gerelateerde diensten. Ondersteund door het NVC verenigingsbureau in Gouda, biedt de Working Group begeleiding en inzicht in de wereldwijde e-commerce gemeenschap.
  • De NVC Position Paper 'Packaging as driver for the sustained future of e-commerce' werd op 2 oktober 2014 gepubliceerd op basis van alle projectactiviteiten tot dat moment. Klik hier om de NVC Position Paper te downloaden.
  • Alle resultaten komen samen in twee speciale E-commerce Scala’s op de logistieke beurs Logistica in Utrecht van 28-30 november 2017. Daar ziet u niet alleen de orderpickende robots aan het werk, maar bijvoorbeeld ook hoe individuele producten orderspecifiek met slimme machines worden ingepakt voor levering bij u aan huis.
  • De NVC E-Course Packaging for E-commerce geeft u in vier online sessies van 3 uur een uitstekend inzicht in het belang van verpakken en verpakkingen voor het succes van webretail activiteiten. Aan de orde komen de logistiek, materials handling, het voorkómen van productschade, het faciliteren van retouren, het garanderen van een consistente merkuitstraling, het beheersen van de labelling en het integreren van duurzaamheid in uw verpakkingskeuzes. Na afloop van deze cursus bent u in staat beter te verpakken: tegen lagere kosten, met tevreden web-klanten, met een verantwoorde belasting van het milieu.

De NVC internationale werkgroep Web Retail Packaging op 23 september 2016 bij de jaarbijeenkomst in Rotterdam.