NVC Innovatieproject Web Retail Packaging

Web Retail Packaging (WRP) is het verpakken van producten die online besteld en afgeleverd worden, direct bij de consument thuis of via een afhaalpunt. WRP is een essentiële factor voor de verdere stabiele groei van het thuiswinkelen, met name waar het fysieke producten betreft. Hoe ziet de toekomst van WRP er uit en welke verpakkingsaspecten betekenen daarin risico’s of juist kansen? Deze vragen staan centraal in dit NVC innovatieproject.

Basis voor het project is de internationale NVC Working Group Web Retail Packaging, waarin retailers, fabrikanten en leveranciers van verpakkingen en gerelateerde diensten samenwerken omwille van een duurzame groei van het web-winkelen. De Working Group komt éénmaal per jaar plenair ‘fysiek’ bijeen. Andere (deel)bijeenkomsten vinden per web-co plaats. Deelname is exclusief voor NVC-lidbedrijven en op uitnodiging. De volgende bijeenkomst is vrijdag 18 september 2020 in Rotterdam, Nederland.

De NVC Position Paper 'Packaging as driver for the sustained future of e-commerce' werd op 2 oktober 2014 gepubliceerd op basis van alle projectactiviteiten tot dat moment. Klik hier om de NVC Position Paper te downloaden.

Op 28 november 2017 werd de 1st International Conference on Web Retail Packaging georganiseerd, met presentaties van Alibaba group, IKEA, PostNL Pakketten, Neopost Technologies en Artificial Intelligence expertbedrijf Fizyr. Ook de resultaten van de NVC E-Commerce Home Delivery Survey 2017 werden getoond. Vraag de presentaties van de conferentie op via info@nvc.nl of bel het NVC-verenigingsbureau via +31-182-512411.

De voorbereidingen van een vervolgconferentie tijdens de Logistica 2019 zijn inmiddels begonnen (te houden van 5-7 november 2019 in Utrecht, Nederland). Contacteer Corné Huijben via c.huijben@nvc.nl of telefoon +31-182-512411 als u een bijdrage wilt leveren.  

De Live Online NVC E-Course Packaging for E-commerce geeft u in vier online sessies van ieder 3 uur een uitstekend inzicht in het belang van verpakken en verpakkingen voor het succes van e-commerce activiteiten. Live Online Learning betekent: wereldwijde toegang, géén reiskosten en uitstekende leerresultaten dankzij live docenten in het interactieve live online NVC-klaslokaal. Schrijf u hier in.