Wrap: Improving food grade rPET quality for use in UK packaging - gratis rapport in het Engels

22 augustus 2013

De recycling van de PET-fles is één van de meest succesvolle en wijdverspreide voorbeelden van recycling van kunststof verpakkingen in het Verenigd Koninkrijk, de EU en wereldwijd. De inzameling en herverwerking van PET-flessen in het Verenigd Koninkrijk is aanzienlijk toegenomen in de afgelopen 10 jaar.
Samen met de fabrikanten die rPET gebruiken in hun kunststofverpakkingen, heeft WRAP gekeken wat de juiste hoeveelheid rPet moet zijn in nieuwe verpakkingen voor voedingsmiddelen. Vaak wordt minder rPET gebruikt dan de industrie zou willen (ongeveer 20-30% in flessen).
Het doel van deze studie was om de belangrijkste factoren die de kwaliteit van rPET beïnvloeden en om de onderliggende oorzaken te identificeren en specifieke aanbevelingen te doen aan de supply chain om de kwaliteit van rPET van verpakkingen voor voedingsmiddelen te verbeteren.
Klik hier voor het rapport (2038 kB).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.