Verslag NVC/EC workshop circulaire economie en verpakken

04 juli 2016

Op 22 juni 2016 vond tijdens het European Packaging Network event in Reading (VK) een unieke workshop plaats over het toepassen van de inzichten over de Circulaire Economie in het verpakken. NVC, het UK Institute of Packaging Professionals en DG Environment van de Europese Commissie zochten daarin gezamenlijk naar de beste manier om de inzichten op het gebied van de Circulaire Economie toe te passen in de wereld van het verpakken. Startpunt was de input die het NVC heeft geleverd in het kader van de Publieke Consultatie door de Europese Commissie voor hun EU Circulaire Economie Strategie. Meer dan 50 senior directors uit de wereld van het verpakken deden mee aan de 21-22 juni conferentie.
NVC-leden kunnen contact opnemen met Helen Crowe voor de link naar de presentaties, inclusief die van de workshop over de Circulaire Economie.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Klik hier voor meer informatie over de NVC Studiemiddag PET-recycling in Ghana (7 september 2016). Als NVC-lid heeft u gratis toegang.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.