Verpakking e-commerce doelt op consumentenbeleving

12 januari 2016

In een artikel gepubliceerd op Uwwebwinkelinfo.nl, dat op 18 januari 2016 als onderdeel van een bijlage bij De Telegraaf verschijnt, wordt gekeken naar de implicaties van de groei van e-commerce op het verpakken. Er is een heuse prioriteitenverschuiving.
Ontwikkeling voor e-commerce verpakkingen zijn te zien in de toeleveringsketen, bij de uitpakbeleving van de consument en in het duurzaam verpakken. Kleine, specifieke leveringen naar individuele consumenten moeten vaak anders verpakt worden dan volle pallets tijdens distributie. Pakketgroottes en soorten worden geoptimaliseerd voor efficiëntie, en bedrukkingen op verpakkingen veranderen van plaats om de uitpakbeleving te kan versterken.
Klik hier voor het artikel op uwwebwinkelinfo.nl.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-course Packaging for E-commerce.
Op 20 januari 2016 zal, tijdens de Webwinkel Vakdagen, een interactieve NVC presentatie gegeven worden over de rol van het holistisch verpakken voor de consumentenbeleving in e-commerce.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.