Vermelding van ingrediënten in wijn

02 februari 2016

Naar aanleiding van een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over wijn heeft Kamerlid Dikkers (PvdA) de minister van VWS vragen gesteld over de ingrediënten die aan wijn worden toegevoegd. Waarom moeten alcoholhoudende dranken niet verplicht alle ingrediënten benoemen?
De vermelding van ingrediënten is geregeld in Verordening (EG) nr. 1169/2011. Volgens artikel 16 zijn dranken met meer dan 1,2% alcohol uitgezonderd van de verplichte ingrediëntendeclaratie en voedingswaardevermelding. De Commissie moet een verslag opstellen of de vermelding van ingrediënten en voedingswaarde in de toekomst ook verplicht moet worden voor dranken met meer dan 1,2% alcohol (Waar&Wet, 26 januari 2016).
Klik hier voor de beantwoording Kamervragen over de ingrediënten die aan wijn worden toegevoegd.
Klik hier voor Verordening (EG) nr. 1169/2011.
Klik hier voor de Conclusies van de Raad over een strategie van de EU ter beperking van aan alcohol gerelateerde schade.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.