Toename PET-trays vraagt om structurele recycleoplossingen

27 oktober 2016

Op dit moment zijn er in Nederland nog geen rendabele recyclingprocessen voor PET-trays. Sinds een aantal jaar is sprake van een toename van PET-trays als verpakkingsmateriaal voor zowel voedsel- als niet-voedselproducten. Het is de verwachting dat het huidige brede gebruik van PET-trays zich in de toekomst voortzet. Daarom is een oplossing nodig om PET-trays beter te kunnen recyclen.
Het KIDV heeft een verkenning uitgevoerd die de aanzet moet geven tot het beter sluiten van deze keten. Hierin stelt het KIDV o.a. dat de mate waarin PET-trays in de toekomst kunnen worden gerecycled, afhangt van het succes van nieuwe initiatieven in de recyclingmarkt (Nieuwsbericht KIDV, 4 oktober 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de verkenning (410 kB).
Klik hier voor meer informatie over de kick-off van het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (29 maart 2017).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.