Studie: Effectiever milieubeleid door mensenkennis

25 maart 2014

Menselijk gedrag ligt aan de basis van de effectiviteit van veel overheidsmaatregelen om het milieu te verbeteren. Een studie door de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur RLI inventariseert de kennis op dit gebied en schetst de randvoorwaarden waarbinnen deze kennis zou moeten of kunnen worden toegepast. Tevens heeft de RLI vier beleidscases uitgewerkt: duurzame mobiliteit, energiebesparende maatregelen in de huishoudens, het verminderen van voedselverspilling en het verhogen van de fractie gescheiden groente-, fruit- en tuinafval van de huishoudens. Dit onderzoek is ook van belang voor Packaging Return Incentive Schemes (PRIS), waaronder statiegeld op verpakkingen.
Klik hier om het rapport te downloaden (5,61 MB).
Afgelopen maand is de NVC Members-only Environmental Regulations Guide (MERGE) aangevuld met informatie over statiegeldsystemen. Als u maandelijks kosteloos de updated MERGE wilt ontvangen, stuur dan een e-mail.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.