Schijnwerpers op wereldwijde verpakkingsnormalisatie

24 maart 2016

Op 22 maart 2016 werden tijdens een studiebijeenkomst de toekomstige ontwikkelingen in de verpakkingsnormalisatie besproken. Normalisatie is het maken van internationale, vrijwillige afspraken voor en door bedrijfsleven en maatschappij. De verpakkingswereld zou niet kunnen bestaan zonder dit soort afspraken; voorbeelden van verpakkingsnormalisatie zijn het vastleggen van afmetingen, het beschrijven van testen en het invoeren van kwaliteitsprocedures. Ger Standhardt (voorzitter nationale normcommissie Verpakking) gaf een overzicht van het internationale werkprogramma, met o.a. accessible design voor farma, het inzetten van gerecycleerde materialen en testnormen voor thuiswinkel-verpakkingen.
NVC-leden kunnen contact opnemen met Helen Crowe voor de link naar de presentaties.
Klik hier voor meer informatie over de nationale normcommissie Verpakking.
Met de World Packaging Standardisation Newsletter (WPSN) blijft u op de hoogte van de normontwikkeling als het om verpakken gaat. De WPSN is gratis voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.