Schadelijke chemische stoffen in je eten

01 maart 2016

Televisieprogramma Radar meldt dat Stichting Wemos samen met TNO de proef op de som genomen heeft en een aantal veelgebruikte producten heeft getest. In 4 van de 5 geteste producten is Bisfenol A (BPA) aangetroffen. Geen van deze producten overschrijdt afzonderlijk de grens van de EFSA van 4 microgram per kilo lichaamsgewicht per dag, maar onduidelijk is hoeveel men nu dagelijks in totaal aan hormoonverstorende stoffen binnenkrijgt.
Europees beleid laat al jaren op zich wachten. Onlangs nog werd de Europese Commissie op de vingers getikt door het Europees Hof van Justitie om haast te maken met wetenschappelijke criteria voor hormoon verstorende stoffen (Radar, 8 februari 2016).
Klik hier voor het volledige nieuwsbericht en om het fragment over Bisfenol A te bekijken.
Klik hier voor het Arrest van het Gerecht van 16 december 2015 in de zaak van Zweden tegen de Commissie inzake hormoonontregelende stoffen.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Workshop Testmanagement Voedselcontactmaterialen.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.