Retail en e-commerce – september 2022

03 oktober 2022

De groei van e-commerce en de verwachtingen van de klant
Ecommerce Europe heeft een FEVAD-rapport (9,37 MB) gepubliceerd met een overzicht van de Franse e-commerce sector. Het rapport verkent de evolutie van de markt en de consumentengewoonten en geeft interessante inzichten in nieuwe consumententrends na twee jaar pandemie. Hoewel het aantal Franse e-shoppers blijft groeien, veranderen de verwachtingen, met name in de richting van een toenemende vraag naar meer "made in France".
Uit onderzoek van Klarna blijkt dat de populariteit van online shopping blijft stijgen. De digitale transformatie is door de pandemie sterk versneld en heeft zich daarna in snel tempo doorgezet. In vergelijking met een jaar geleden is het aandeel Nederlandse shoppers dat de meeste van hun aankopen online doet gestegen tot 30%, een toename van 4%. Vooral shoppers uit Generatie Z (42%) en Millennials (39%) kopen liever online.

De oudere consument van morgen en de gevolgen voor de detailhandel
ABN AMRO heeft een rapport (3,53 MB) gepubliceerd over de oudere consument van morgen. Zij besteden minder en delen hun tijd anders in. De verdere vergrijzing, waarbij over tien jaar circa een kwart van de Nederlanders ouder is dan 65 jaar, heeft daarmee gevolgen voor ondernemers in de retailsector.

Automatisering in retail fulfilment
Modern Materials Handling heeft een digitale uitgave gepubliceerd met verschillende artikelen over automatisering, software en hardware die een revolutie teweegbrengen in de manier waarop retail fulfilment de snelle groei heeft kunnen bijbenen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

PET-verpakking in hergebruiksystemen
Volgens Petcore Europe kunnen PET-verpakkingen in sommige gevallen een rol spelen door het gebruik van materiaal te vermijden via hergebruiksystemen. De organisatie heeft een rapport (1,38 MB) gepubliceerd om te laten zien welk potentieel PET-verpakkingen hebben op het gebied van hergebruik en hoe oplossingen voor hergebruik een aanvulling kunnen vormen op recyclebare verpakkingen voor eenmalig gebruik in een circulaire economie voor en met PET in Europa.

Uitdagingen en kansen van herbruikbare verpakkingen
In een rapport (3,83 MB) gefinancierd door Bunzl, brengt Hubbub de uitdagingen en kansen van herbruikbare verpakkingssystemen voor voedsel en dranken in kaart en stelt de belangrijkste kenmerken van succesvolle systemen vast.

Afvalgeneratie van afhaalverpakkingen in China
Guangdong University of Technology heeft een artikel (6,1 MB) gepubliceerd in Resources, Conservation & Recycling met als titel "Driving factors and their interactions of takeaway packaging waste generation in China".

Extra verzendkosten betalen als voor milieuonvriendelijke levering wordt gekozen
Uit onderzoek Wuunder blijkt dat 38% van de Nederlanders vindt dat je extra verzendkosten moet betalen als je kiest voor een milieuonvriendelijke bezorging van je pakket. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.