Retail en e-commerce – oktober 2022

01 november 2022

Trends en ontwikkelingen in retail
Uit onderzoek van RouteLogic blijkt dat de populariteit van online supermarkten in Nederland afgelopen jaar enorm is gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald.
Volgens de B2B E-commerce Markt Monitor (1,87 MB) van Shopping Tomorrow heeft het afgelopen jaar 90% van de Nederlandse zakelijke bestellers online besteld. De online zakelijke bestedingen zijn het afgelopen jaar gegroeid: gemiddeld met 13% en bij grote bedrijven (250+ werknemers) zelfs met 47%. De zakelijke besteller verwacht dat over vijf jaar gemiddeld 75% van alle bedrijfsaankopen online gedaan wordt. Daarnaast verwacht bijna de helft van de kopers over vijf jaar meer dan 90% online te bestellen.

E-commerce in Italië
Het Italiaanse lid van Ecommerce Europe Netcomm, heeft een rapport (509 kB) gepubliceerd over de stand van zaken op gebied van e-commerce in de Italiaanse economie. Shoppers in Italië genieten steeds meer van een multichannel-ervaring, waarbij e-commerce steeds populairder wordt onder Italiaanse consumenten. De studie biedt inzichtelijke informatie over consumententrends voor zowel de online winkel als de fysieke winkel en hun complementariteit bij het completer maken van de winkelervaring voor Italiaanse klanten.

Marketing verschuift naar online
Wunderkind heeft marketingleiders van B2C-merken ondervraagd om hun kijk op de huidige staat van marketing te krijgen. Het rapport "CMO State of the Union" onderzoekt hoe unieke uitdagingen zoals de pandemie, problemen met de toeleveringsketen en de dood van de cookie Chief marketing Officers hebben gedwongen om hun draaiboeken om te gooien en hun prioriteiten opnieuw te beoordelen. 79% van de CMO's heeft een groter deel van hun marketinguitgaven online ingezet, slechts 29% denkt dat deze verschuiving blijvend is en bijna 71% is al van plan hun online marketinguitgaven in de toekomst te verlagen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Unboxing ervaring van e-commerce verpakkingen
De nieuwste unboxing enquête van Macfarlane Packaging toont dat Britse consumenten "aanzienlijke verbeteringen" zien in e-commerce verpakkingen. Zij vroegen klanten wat zij vinden van de verpakkingen die online retailers gebruiken en hoe deze hun winkelgedrag kunnen beïnvloeden. 78% van de respondenten is van mening dat de verpakkingen die retailers gebruiken milieuvriendelijk zijn en 81% zegt dat ze gemakkelijk te recyclen zijn. Bijna 60% van de consumenten verklaart dat hun pakketten met het merk bedrukt waren, bijna een verdubbeling in de afgelopen drie jaar. 41% van de consumenten bevestigt dat bedrukte verpakkingen hen aanmoedigt om opnieuw bij de retailer te kopen. U kunt de enquêteresultaten downloaden na het invullen van uw gegevens.

Veranderende retailomgeving zorgt voor groei in markt bedrukte verpakkingen
Volgens een rapport van Smithers is er een grote focus op het verbeteren van de duurzaamheid van bedrukte verpakkingen en beïnvloedt dat elk aspect van de verpakkingsketen. Deze focus op duurzaamheid en de veranderende retailomgeving zorgen voor groei in de markt voor bedrukte verpakkingen. De sector wordt gewaardeerd op $473,7 miljard in 2022 en zal zich verder ontwikkelen tot $551,3 miljard in 2027. Meer informatie vindt u in een recent artikel.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.