Retail en e-commerce – juni 2022

01 juli 2022

Ontwikkelingen in de detailhandel
Ecommerce Europe meldt dat de Chamber of Digital Economy opdracht heeft gegeven voor een B2B-rapport (2,32 MB), waarin wordt bevestigd dat meer dan 90% van de bedrijven die producten, diensten en oplossingen aan bedrijven aanbieden, van plan is e-commerce-kanalen te ontwikkelen. Reeds 41% van de bedrijven is nu actief op deze markt en beschouwt hun intrede op dit gebied als een succes, waarbij een op de vier bedrijven meer dan 80% van hun inkomsten uit e-commerce haalt. CBS heeft de monitor online platformen 2021 gepubliceerd waarin wordt ingegaan op de ontwikkeling over de afgelopen jaren van de omzet, het aantal werkzame personen, en de verkoop van bedrijven via online platformen in Nederland. Ook wordt ingegaan op een drietal specifieke typen online platformen, namelijk commerciële platformen, arbeidsbemiddelingsplatformen en free services.

Klantengedrag in e-commerce
Duo Plastics heeft een rapport gepubliceerd over hoe de Gen Z generatie de toekomst van verpakkingen zal vormgeven. Het rapport gaat onder meer in op de gewoonten van Gen Z-consumenten, de groeiende re-commercemarkt en hoe dit de toeleveringsketens van de detailhandel zal veranderen. Ook laat het rapport zien hoe de verpakkingsstrategieën van retailers moeten worden aangepast, niet alleen om te voldoen aan de behoeften van Gen Z consumenten, maar ook om prioriteit te geven aan een circulaire aanpak om de milieu-impact te verminderen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Winkel voorkeuren
Volgens Lightspeed is 34% van de Nederlandse retailers nog alleen actief met een fysieke winkel. Meer dan de helft van de winkeliers is wel van plan om dit jaar meer te investeren in digitale mogelijkheden om ook online te verkopen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Ayden heeft hun Retail rapport gepubliceerd waarin staat dat 64% van de consumenten het liefst in een fysieke winkel winkelen. Ondanks de toename van online winkelen tijdens de pandemie, hebben consumenten nog steeds behoefte aan het bezoeken van een fysieke locatie. U kunt het rapport downloaden na invullen van uw gegevens. Volgens Smithers groeit de e-commerce verpakkingsmarkt trager naarmate COVID-19 afneemt. Consumenten die de voorbije jaren verstoken zijn gebleven van de fysieke winkelervaring als gevolg van de COVID-19 pandemie, hebben de heropening van het fysiek winkelen op de meeste markten verwelkomd.

E-commerce verpakking en drone bezorging
Uit onderzoek van de US Packaging and Wrapping blijkt dat de maaltijden in de VS niet altijd even efficiënt worden verpakt. De wereldwijde sector van maaltijdboxen kent een aanzienlijke groei door de consumentenvraag naar gezonde en gemakkelijke maaltijden. Alleen al in de VS gaat het om een markt van $11,6 miljard. Amazon-klanten in Lockeford, Californië, zullen tot de eersten behoren die Prime Air drone-leveringen in de VS ontvangen. Hun feedback, waarbij drones pakketten in hun achtertuin afleveren, zal helpen bij het creëren van een dienst die veilig kan worden opgeschaald om aan de behoeften van klanten te voldoen.

Herbruikbare concepten in retail
Een rapport van ECR Community geeft inzicht in hoe retail- en CPG-bedrijven circulaire economie-oplossingen implementeren. Het bevat casestudies over circulaire economie-activiteiten op gebieden als verpakkingen, afvalbeheer, voedselafval en digitale oplossingen. Een paar van die casestudies gaan over herbruikbare verpakkingsconcepten in de retail. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.