Retail en e-commerce – februari 2022

28 februari 2022

Ontwikkeling in Retail
Volgens een artikel van NRF verwachten retailers dat meer dan $761 miljard aan vorig jaar verkochte producten door consumenten zal worden geretourneerd. Dit is gemiddeld 16,6% van de totale retailomzet in de VS, die in 2021 is opgelopen tot $4,583 duizend miljard.
Een recent rapport (483 kB) van ABN AMRO voorspelt een volumegroei van 1% in 2022 voor de Nederlandse retailsector. Oorzaken van de matige groei zijn de stijgende prijzen en een verschuiving in de consumentenvoorkeur van retailproducten naar diensten als horeca en reizen zodra alle beperkende Corona-maatregelen zijn opgeheven.

E-commerce
Fevad heeft de groeicijfers voor e-commerce van de Franse markt voor 2021 gepubliceerd. De e-commerce sector (producten en diensten) overschrijdt €129 miljard in 2021, een stijging van 15,1% ten opzichte van 8,5% in 2020. Ook de verkoop in opdracht van derden blijft groeien. Over 2021 groeiden de marktplaatsen met +5%.
L.E.K. Consulting heeft een artikel gepubliceerd over de toekomst van e-commerce in food & beverage. Vooral tijdens de COVID-19 pandemie kende e-commerce een ongeziene stijging, omdat lockdowns en andere beperkingen consumenten dwongen om meer producten online te kopen dan ooit tevoren.
Een ISM-trendrapport laat in 19 trends zien hoe e-commerce en digital marketing veranderen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
In een kamerbrief informeert de staatssecretaris van IenW de Tweede Kamer over twee onderzoeken naar de nadelige effecten van online koop- en verkoopgedrag. Het betreft een marktverkenning (611 kB) naar de retouruitdaging in e-commerce en een rapport (2 MB) over de gedragseffecten van interventies om ongewenste effecten van online winkelen terug te dringen.
PreScouter heeft een rapport gepubliceerd waarin innovatieve verpakkingsoplossingen worden belicht die specifiek zijn ontwikkeld voor e-commerce. Het rapport bespreekt het belang van verpakkingsinnovaties die supply chain issues, branding en duurzaamheidsdoelstellingen kunnen versterken. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Verschuiving naar e-commerce voor B2B-kopers
Volgens McKinsey heeft de pandemie B2B-kopers op grote schaal op e-commerce doen overschakelen. B2B-verkopers hebben nieuwe mogelijkheden nodig om aan hun nieuwe verwachtingen te voldoen. Het rapport geeft een aantal voorbeelden. Een B2B-verpakkingsbedrijf benaderde een topklant in de verwerkende industrie met een voorstel om een volledig geïntegreerd verpakkingsaanbod te creëren. In plaats van de klant gewoon dozen, folie en etiketten te verkopen, werkten ze samen met het bedrijf een oplossing op maat uit, waarbij prototypes werden gecreëerd die waren afgestemd op zijn topproductlijn.

Verpakkingsafval
Volgens een rapport (4,1 MB) van Recycle Netwerk Benelux gaat er jaarlijks 98 miljoen kilo plastic, karton en papier door de Nederlandse voordeur. Via pakketten wordt 87 miljoen kilo aan verzendmaterialen aan de deur bezorgd. Via de gewone brievenbuspost komt er 11 miljoen kilo papier en plastic door de brievenbus.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.