Rabobank Thema-update voor de vleesindustrie: (Ver)pak die kans!

05 september 2014

Nieuwe verpakkings- en verwerkingstechnologieën bieden Nederlandse vleesverwerkers mooie innovatiekansen. Een belangrijk wapen tegen de sterke margedruk in de food-retailsector. Dankzij een tot vier keer zo lange houdbaarheid, kan een hoogwaardiger en duurzamer stuk vers vlees worden aangeboden, dat tegelijkertijd de exportmogelijkheden flink vergroot. De lagere derving in de keten geeft vleesverwerkers de kans om in samenwerking met de supermarkten deze nieuwe technologieën rendabel te maken. Op de winkelvloer kan de huidige derving teruggebracht worden van de huidige 3 à 4% tot minder dan 1%. De langere houdbaarheid biedt vleesverwerkers ook meer tijd zich voor te bereiden op piekmomenten.
Klik hier voor de Thema-update (317 kB).
Klik hier voor een Rabobank persbericht met als titel ‘Meat Packaging Technologies to Create Opportunities for the European Meat Sector’

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.