Productie, logistiek en inkoop – september 2022

03 oktober 2022

Trends in het digitaliseren en automatiseren van de verpakkingsindustrie
McKinsey heeft een rapport gepubliceerd waarin de ontwikkeling, mogelijke toepassingen en industriële effecten van geavanceerde technologieën worden belicht. Het rapport geeft duiding aan veertien van de belangrijkste technologische trends die zich momenteel ontvouwen. U kunt het rapport downloaden na registratie.
Made Smarter heeft de resultaten van een enquête (90 KB) gepubliceerd over de noodzaak voor Britse fabrikanten om te digitaliseren. MKB-fabrikanten in alle sectoren worden aangespoord om sneller technologie toe te passen om zich aan te passen aan de economische uitdagingen rond de toeleveringsketen, energiekosten, post-Brexit en COVID.

Deep Learning-benaderingen voor het monitoren van verpakkingsapparatuur
De Universiteit van Padova heeft een paper (873 kB) gepubliceerd met de titel "A multi-label continual learning framework to scale deep learning approaches for packaging equipment monitoring".

Voorspellende onderhoudstoepassing voor verpakkingsmachines
Voor zijn thesis (7,53 MB) aan de University of South-Eastern Norway bestudeerde Nils-Olav Skele de ontwikkeling van een predictive maintenance toepassing voor verpakkingsmachines. De toepassing is bedoeld om vroegtijdige tekenen van slijtage van de cilinders te onderkennen en te detecteren op basis van de door de leverancier verstrekte levensverwachting en om regelmatig onderhoud uit te voeren aan de servomotoren op basis van de draaiuren van de verpakkingsmachines.

ISTA farmaceutische transportrichtlijn
Het ISTA Pharma Committee heeft zijn nieuwste technische document "ISTA PCG-03 | Thermisch verzendsysteem: Performance Qualification (PQ) and Performance Verification (PV) Best Practice Guideline" gepubliceerd. Het doel van het comité was het bepalen van de verschillende kwalificatie-/verificatiebenaderingen die geneesmiddelenbedrijven volgen om temperatuur gecontroleerde verzendingsprocessen te implementeren en in stand te houden, en het ontwikkelen van een richtlijn om de standaardisatie van best practices in de industrie te bevorderen. U kunt het document downloaden na het invullen van uw gegevens.

Tracking software voor pallets en containers
Ladingdragers zoals pallets, kratten of tanks zijn onmisbaar voor het vervoer van allerlei producten, maar staan zelf nauwelijks in de schijnwerpers. Fraunhofer-onderzoekers hebben software ontwikkeld om de paden van de ladingdragers te volgen en zichtbaar te maken. Dit biedt de logistieke sector enorme mogelijkheden voor het verbeteren van de efficiëntie.

Adoptiebarrières voor duurzame verpakkingen
Lund University heeft een paper (1,76 MB) gepubliceerd in het Journal of Cleaner Production genaamd "Adoption barriers for sustainable packaging practices: A comparative study of food supply chains in South Africa and Sweden". In het onderzoek worden tien stellingen gepresenteerd die de belemmeringen voor de toepassing van duurzame verpakkingspraktijken in voedselvoorzieningsketens structureren en de redenen voor het optreden ervan verklaren. De stellingen kunnen een basis vormen voor onderzoekers om te begrijpen waarom de adoptie van duurzame verpakkingspraktijken in voedselvoorzieningsketens kan uitblijven.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.