Productie, logistiek en inkoop – oktober 2022

01 november 2022

Logistiek voor derden gaat terug naar de basis
Penske Logistics, supply chain professor Dr. C. John Langley en NTT DATA hebben de 2023 Annual Third-Party Logistics Study gepubliceerd. Het rapport laat zien dat zowel transporteurs als 3PL’s terug naar de basis gaan om supply chains te resetten en opnieuw in evenwicht te brengen. Beide groepen ervaren gespannen transporteur-3PL-relaties nu ze te maken hebben met voortdurende disruptie, strategische wanverhoudingen en arbeidsuitdagingen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Duurzame productie van diepdrukcilinders voor flexibele verpakkingen
IIT Roorkee onderzoekers vonden dat door over te schakelen van het graveren van diepdrukcilinders met elektromechanisch graveren (EME) naar lasergraveren (LE) de koper- en chroomdikte werd gereduceerd, wat gepaard ging met een vermindering van het energieverbruik en de ‘plating’ tijd. De studie (1,93 MB) met de titel ‘Sustainable and green manufacturing of gravure printing cylinder for flexible packaging printing application’ is gepubliceerd in Scientific Reports.

Automatisering en digital twins bij de productie van verpakkingen
Een rapport (13,89 MB) van Altair kijkt naar het heden en de toekomst van digital twin technologie. Het onderzoekt hoe de technologie wordt begrepen en gebruikt, waarom ze wordt gebruikt, wie ze gebruikt en meer. 67% van de respondenten verwacht dat digital twins de noodzaak van prototypes en fysieke testen binnen zes jaar overbodig zullen maken.
De ASTM-commissie voor robotica, automatisering en autonome systemen heeft een subcommissie voor grijpen en manipuleren opgericht. Deze zal normen ontwikkelen die de prestaties evalueren op verschillende belangrijke gebieden van robotmanipulatie. De eerste drie taakgroepen van de commissie zullen normen ontwikkelen voor de prestaties van eind-effectoren van het grijptype, mobiele manipulatoren en assemblagesystemen voor robots.
Een PMMI-rapport behandelt de uitdagingen en kansen voor verpakkings- en verwerkingsactiviteiten. Onderwerpen die aan bod komen zijn duurzaamheid, toegang op afstand, arbeidskrachten en voorspellend onderhoud. U kunt een samenvatting van het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Europees concurrentievermogen op het gebied van innovatie
De EC heeft het Europees innovatiescorebord voor 2022 (5,15 MB) gepubliceerd, waaruit blijkt dat de EU ongeveer 10% beter presteert dan in 2015. Zweden levert nog altijd de beste prestaties. Andere leiders zijn België, Denemarken, Nederland en Finland. Mondiale concurrenten zoals Australië, Canada, Zuid-Korea en de Verenigde Staten presteren nog altijd beter dan het EU-gemiddelde.
Volgens een rapport van McKinsey moet de EU de achterstand op andere grote regio's inhalen op het gebied van verschillende belangrijke technologieën. De achterstand maakt de EU in alle sectoren kwetsbaar qua concurrentievermogen, groei, strategische kracht en veiligheid. Dit belemmert de veerkracht op de lange termijn. U kunt het rapport getiteld "Securing Europe's competitiveness: Addressing its technology gap" downloaden na registratie.

Het Palletrapport: Analyse van de Amerikaanse palletindustrie
De Amerikaanse marktontwikkelingen in het gebruik van pallets worden geanalyseerd in het jaarlijkse Pallet Report van Modern Materials Handling en Peerless Research Group (PRG). De '2022 Pallet Market Evaluation' gaat in op het huidige en verwachte gebruik van pallets in magazijnen en fulfilmentcentra en belicht de belangrijkste trends die zich momenteel in de palletmarkt voordoen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.