Productie, logistiek en inkoop – maart 2022

05 april 2022

Autonoom rijdende transportvoertuigen in productiehallen en magazijnen
Still heeft een artikel gepubliceerd over het toekomstbeeld ten aanzien van autonoom rijdende transportvoertuigen in productiehallen en magazijnen. Deze komen binnen bereik dankzij met name het Europese onderzoeksproject IMOCO (Intelligent Motion Control).

Codering en gegevens over de toeleveringsketen
GS1 heeft het nieuwe Scan4Transport Pilot Report (2,02 MB) uitgebracht over de bevindingen en aanbevelingen van de ontwikkelde en pilot normen voor een "wereldwijde taal" voor het coderen van de minimale gegevens die partijen nodig hebben in een 2D-barcode om de toeleveringsketen te ondersteunen en het vrachtvervoerproces mogelijk te maken. De pilots hadden als doel de nieuwe standaarden te valideren en aan te tonen hoe ze verbeteringen in efficiëntie, interoperabiliteit, connectiviteit en zichtbaarheid in de vracht- en logistieke sector ondersteunen.
De commissie voor 3D-beeldvormingssystemen (E57) van ASTM International ontwikkelt een normvoorstel dat richtlijnen geeft voor robotachtige systemen voor het verzamelen van bakken die worden gebruikt voor het sorteren, samenstellen en verpakken van items in industriële omgevingen. Naarmate deze systemen worden toegepast voor meer gecompliceerde taken, wordt de druk op machine vision systemen, die fungeren als de ogen voor robots, steeds groter

Trends in de farmaceutische industrie
PMMI heeft een rapport gepubliceerd over de trends in de farmaceutische industrie. De farmaceutische industrie is een fase van evolutie ingegaan nu de focus van therapeutische behandelingsmethoden verschuift. In het bijzonder heeft de farmaceutische industrie een uitbreiding gezien van injecteerbare medicijnen, verpakt in zowel injectieflacons als voorgevulde spuiten. Deze nieuwe productierealiteiten hebben fabrikanten ertoe aangezet hun prioriteiten op het gebied van machines voor vullen, verpakken, etiketteren en coderen opnieuw te evalueren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Bepaling van optimale productieparameters
Een paper (3,94 MB) van de Poznan University of Life Sciences, getiteld 'Non-local sensitivity analysis and numerical homogenization in optimal design of single-wall corrugated board packaging' is gepubliceerd in het tijdschrift Materials.
Seoul National University of Science and Technology heeft een paper (3,59 MB) gepubliceerd met de titel 'Determination of manufacturing parameters for maintaining form accuracy of support block made with polyurethane foam’.

Gebruik van dieptebeeldvorming voor hogere resolutie
Akasha Imaging, een spin-out van MIT, biedt efficiënte en kosteneffectieve beeldvorming met hogere-resolutie feature detectie, tracking, en pose oriëntatie. Zij doen dit met passieve beeldvorming, gevarieerde modaliteiten en spectra, gecombineerd met deep learning, om op een efficiëntere en kosten-effectievere manier te zorgen voor kenmerkdetectie, -tracking en -oriëntatie met een hogere resolutie. Robots zijn de belangrijkste toepassing en de huidige focus. In de toekomst zou het voor verpakkings- en navigatiesystemen kunnen zijn.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.