Productie, logistiek en inkoop – juni 2022

01 juli 2022

Marketinglogistiek bij het bereiken van organisatorische excellence
Isra University heeft een paper (1,17 MB) gepubliceerd getiteld 'Marketing logistics in reaching organisational excellence: mediating role of the European foundation for quality management excellence model (EFQM)'. De studie onderzoekt de invloed van marketing logistieke dimensies (zoals klantenprofilering, goederendistributie, transport, verpakking & informatie, klantenservice, en retourlogistiek) op organisatorische inspanningen om organisatorische ‘uitmuntendheid’ (excellence) te bereiken door de bemiddelende invloed van het EFQM excellence model.

Uitdagingen en kansen voor de technologische industrie in Nederland richting 2030
ING heeft een artikel gepubliceerd over de uitdagingen en kansen voor de technologische industrie in Nederland richting 2030. Hieruit blijkt dat het personeelstekort de komende jaren verder toeneemt en daarom een betere benutting van digitale technologie noodzakelijk is om de productiviteitsgroei op peil te houden. Drie zaken moeten daarom hoog op de agenda van elke producent staan: meer en beter opgeleide vakkrachten, intensiever samenwerken in de keten en volop investeren in R&D.

De status van robotica
Modern Materials Handling heeft een artikel gepubliceerd over hun onderzoek naar de stand van zaken op het gebied van robotica. In hun enquête noteren ze drie belangrijke conclusies: Adoptie: de markt is nog verdeeld over de waarde van robotica. Arbeid: Degenen die robots gebruiken, of geïnteresseerd zijn in het gebruik van robots, zijn er niet op uit om arbeid te vervangen. In plaats daarvan willen ze het beste halen uit hun bestaande arbeidskrachten door processen te verbeteren. Waarde: Een aanzienlijk percentage van de eindgebruikers die de sprong hebben gewaagd om robotica in te zetten, realiseren hun business case-doelstellingen, voldoen aan hun ROI-doelstellingen en zoeken naar manieren om het gebruik van robots uit te breiden naar andere gebieden van hun activiteiten.

Een robothand op maat ontwerpen met tactiele sensoren
Onderzoekers van MIT hebben een interactieve ontwerppijplijn gemaakt die het proces van het maken van een robothand op maat met tactiele sensoren stroomlijnt en vereenvoudigt. Normaal gesproken kan een robotica-expert maanden bezig zijn met het handmatig ontwerpen van een aangepaste manipulator, grotendeels door middel van trial-and-error. Bij elke iteratie kunnen nieuwe onderdelen nodig zijn die vanaf nul moeten worden ontworpen en getest. Deze nieuwe pijplijn vereist daarentegen geen handmatige assemblage of gespecialiseerde kennis.

Supply Chain Top 25
Gartner heeft zijn Supply Chain Top 25 gepubliceerd, waarin organisaties "The Great Resignation" bestrijden, duurzaamheidsdoelstellingen waarmaken, doorgaan met een digitaal transformatietraject en talloze supply chain-uitdagingen aanpakken. Innovatieve en strategische acties zijn van vitaal belang. De ranglijst belicht bedrijven die deze acties ondernemen en andere onderscheidende capaciteiten laten zien. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.