Productie, logistiek en inkoop – februari 2022

28 februari 2022

Ontwikkelingen in de logistiek
Uit onderzoek van Protime blijkt dat 53% van de werkenden in de Nederlandse logistieke sector stelt dat het huidige logistieke proces absoluut niet bestand is tegen de manier waarop consumenten vandaag de dag bestellen en retourneren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Aptean heeft sectoronderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat productieorganisaties in Noord-Amerika die de digitale transformatie goed hebben doorstaan, sneller terugkeren naar groei na de pandemie. Uit het onderzoek blijkt dat fabrikanten die digitale transformatieprojecten hebben ondernomen, in 2021 een hogere omzetgroei hebben gegenereerd dan fabrikanten die nog aan die reis moeten beginnen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Nieuwe Europese normalisatiestrategie
De Europese Commissie heeft een nieuwe normalisatiestrategie gepresenteerd. Deze nieuwe strategie heeft tot doel het mondiale concurrentievermogen van de EU te versterken, een veerkrachtige, groene en digitale economie mogelijk te maken en democratische waarden te verankeren in technologische toepassingen. Een wijziging van verordening 1025/2012 Europese normalisatie is open voor feedback.

AI en robotisering in verpakken
McKinsey heeft een onderzoek (1,2 MB) over AI gepubliceerd waaruit blijkt dat de toepassing van AI blijft groeien en dat de voordelen aanzienlijk blijven. Naarmate het gebruik van AI in het bedrijfsleven intensiever wordt, zijn ook de tools en best practices om het maximale uit AI te halen geavanceerder geworden.
In het gezamenlijke onderzoeksproject 'DarWIN' brengen Plus10, SKZ en Sumitomo (SHI) Demag de vorderingen op het gebied van AI in kaart en onderzoeken zij hoe spuitgietmachines van verschillende fabrikanten van elkaar kunnen leren.
Geïnspireerd door de natuurlijke beweeglijkheid van de menselijke hand heeft een team van ingenieurs van de National University of Singapore (NUS) een her-configureerbaar hybride robotsysteem gecreëerd dat in staat is een verscheidenheid aan voorwerpen vast te grijpen: van kleine, zachte en delicate voorwerpen tot grote, zware en omvangrijke voorwerpen. Verwacht wordt dat deze technologie een impact zal hebben op een reeks industrieën waaronder het verpakken van FMG’s.
Uit onderzoek van Evofenedex blijkt dat het Nederlands bedrijfsleven de afgelopen jaren kleine stappen heeft gezet qua data en digitalisering. Nederlandse handels- en productiebedrijven geven zichzelf een 6,9 als cijfer voor hun digitale basis. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Optimalisatie van verpakkingslijnen
De Technische Universiteit Eindhoven heeft een masterscriptie (4 MB) gepubliceerd met de titel 'Data Analytics for Unplanned Downtime Reduction of Packaging Lines A Use Case in the Pharmaceutical Industry'.
Een artikel (4,7 MB) van onderzoekers van de Guangdong Academy of Agricultural Sciences getiteld 'A Data-Driven Packaging Efficiency Optimization Method for a Low Carbon System in Agri-Products Cold Chain' is gepubliceerd in het blad Sustainability.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.