Productie, logistiek en inkoop – augustus 2022

09 september 2022

Decision makers in verpakken worden gedwongen prioriteiten te herzien
Een studie van R.R. Donnelley & Sons Company toont dat de marktuitdagingen decision makers op het gebied van verpakken hebben gedwongen prioriteiten te herzien en activiteiten te heroverwegen. 90% heeft de wijze waarop zij hun verpakkingen verkrijgen gewijzigd.

Verpakkingsmachines
Universitas Mercu Buana onderzoekers hebben verliezen geanalyseerd bij blow moulding machine-eenheden bij producenten van plastic verpakkingen. Uitvalverliezen kwamen op de eerste plaats met een waarde van 36,4% of 15.849 uren. Instel- en afstelverliezen kwamen op de tweede plaats met een waarde van 20,1% of 8.752 uur werkingstijd van de machine. Een artikel (364 kB) over het onderzoek is gepubliceerd in de Proceedings of the 4th African International Conference on Industrial Engineering and Operations Management.
Voor zijn masterscriptie (5,04 MB) aan de University of South-Eastern Norway, analyseerde Peshawa Galali een predictive maintenance applicatie voor verpakkingsmachines.

Verpakkingsontwerp: verbeteren van de vulgraad
Onderzoekers van Edinburgh Business School hebben zich toegelegd op het systematisch identificeren, evalueren en categoriseren van verpakkingsinterventies die de vulgraad verbeteren om de economische en milieu-impact van logistieke operaties te verminderen. Een artikel (749 kB) over het onderzoek is gepubliceerd in Cleaner Logistics and Supply Chain.

Robots en cobots
PMMI heeft een rapport gepubliceerd over robotica en cobots. Het rapport presenteert opkomende technologieën en zet de voorspelde groei voor de komende jaren op een rij. Het onderzoekt de voorspellingen uit het PMMI-rapport van 2019 en het verkent de belangrijkste trends. U kunt een samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mailadres.
ASTM International heeft een subcommissie voor grijpen en manipulatie in robotica opgericht.

Nieuwe technologieën
ASTM International heeft ASTM Xcellerate™ gelanceerd, een programma dat zich richt op het versterken van opkomende technologie in de wereld, van onderzoek tot normen.
Made Smarter heeft een enquête (133 kB) gehouden onder VK MKB producenten om te zien hoe de afgelopen twee jaar hun industrie hebben beïnvloed en hoe zij omgaan met het invoeren van nieuwe technologieën. Twee op de vijf fabrikanten (38%) gaf aan dat ze plannen hebben in de komende twee of drie jaar te investeren in nieuwe technologie of deze in te voeren. Een op de drie respondenten gaf aan dat de integratie van digitale technologie of een stappenplan voor automatisering deel uitmaken van hun meest recente bedrijfsstrategie.

Digitalisering
Ivalua heeft een rapport gepubliceerd getiteld "Transforming Procurement: Embracing Digital Innovation and Driving Sustainability'. Voor het rapport heeft WBR Insights 100 EU-inkoopmanagers ondervraagd. Meer dan de helft (53%) heeft momenteel vertrouwen in de veerkracht van hun supply chains en 20% van de respondenten heeft er enigszins vertrouwen in. Slechts 11% van de respondenten zegt zeer weinig of geen vertrouwen te hebben. Een van de belangrijkste bevindingen is de behoefte aan automatisering om de veerkracht te verbeteren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Mettler Toledo heeft een white paper gepubliceerd over voedselveiligheid en digitale maturiteit in verschillende fasen van de supply chain en wat het betekent voor de bedrijven die in deze fasen actief zijn. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.