Océ investeert met FOM, TU/e, UT in inkjet-technologie project

10 oktober 2016

Op 27 september is op het hoofdkantoor van Océ in Venlo het officiële startsein gegeven voor een onderzoeksprogramma naar inkjet ter waarde van 6,3 miljoen euro. Dit programma, dat de naam 'Fundamental Fluid Dynamics Challenges in Inkjet Printing' (FIP) heeft gekregen, is een unieke samenwerking tussen de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM), de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Universiteit Twente (UT) en Océ. Het onderzoek gaat zich richten op druppelvorming, het tegengaan van luchtbellen en het drogen van de druppels op papier. Ook wordt gekeken naar de interactie tussen inkt en verschillende soorten ondergronden (Persbericht FOM, 27 september 2016).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Cursus Bedrukken van Verpakkingen.
Klik hier voor de online NVC E-Course Printing of Packaging.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project Innovatie in Verpakkingsdruk. U bent van harte welkom op 22 maart 2017 voor de volgende projectbijeenkomst.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.