NL: Verslag Tweede Kameroverleg circulaire economie

17 november 2016

Op 5 oktober 2016 vond in de Tweede Kamer een Algemeen Overleg over de circulaire economie plaats. Op 26 oktober is het definitieve verslag gepubliceerd. Over het Plastic Heroes-systeem gaf staatssecretaris Dijksma aan dat ze tevreden is over wat ze daar ziet. 51% van het kunststof verpakkingsafval wordt gerecycled.
Zij gaf ook de toezegging een onderzoek te laten uitvoeren naar de kosten en de effectiviteit van het invoeren van een statiegeldsysteem voor kleine plastic flesjes en blikjes. Zij zal dit onderzoek voor de zomer van 2017 aan de Kamer zenden bij de evaluatie van de raamovereenkomst. Dan loopt ook een proef af waarbij flesjes en blikjes voor een kleine vergoeding worden ingezameld.
Klik hier voor het definitieve verslag (147 kB).
Klik hier voor meer informatie over het nieuwe NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (kick-off op 29 maart 2017).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.