NL Verslag Tweede Kamer debat dec. o.a. verbod plastic zak

18 februari 2016

Op 17 december 2015 vond in de Tweede Kamer een Algemeen Overleg over de circulaire economie plaats. Op 17 februari 2016 is het definitieve verslag van het debat gepubliceerd. Een van de besproken onderwerpen was de conceptregelgeving voor het verbod op gratis kunststof draagtasjes en hoe dit gehandhaafd gaat worden.
Op 18 december 2015 is de definitieve regelgeving gepubliceerd. In de regeling, die van kracht is sinds 1 januari 2016, wordt een verbod ingevoerd op het gratis verstrekken van plastic draagtassen op plaatsen van verkoop, inclusief composteerbare of biologisch afbreekbare plastic draagtassen. Een aantal uitzonderingssituaties is gedefinieerd.
Klik hier voor het definitieve verslag van het debat (163 kB).
Klik hier voor de definitieve regelgeving.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.