NL Uitspraak: Verpakkingenbelasting ook voor infuuszakken

04 april 2016

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in navolging van Rechtbank Gelderland en de inspecteur van de Belastingdienst, dat een infuuszak een verpakking is die belast is met verpakkingenbelasting.
De belanghebbende is van mening dat de infuuszakken niet als te belasten verpakkingen kunnen worden beschouwd, aangezien zij voldoen aan de criteria van de ‘tenzij-clausule’. Het Hof is van oordeel dat niet kan worden gezegd dat een infuuszak is bestemd om tezamen met de infuusvloeistof te worden gebruikt, verbruikt of verwijderd. De infuusvloeistof wordt door toediening aan de patiënt immers verbruikt, terwijl de infuuszak vooral een beschermings- en transportfunctie heeft.
Klik hier voor de uitspraak van het Hof.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.