NL: Tekort technici veroorzaakt stress op de werkvloer

26 mei 2016

Meer dan drie kwart van de technici (77%) wijst stress aan als grootste gevolg van het kwantitatieve tekort aan technici. Dit laat ROVC zien in de eerste editie van de TechBarometer. Het rapport geeft inzicht in de markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.
In het onderzoek wordt teruggeblikt en vooruitgekeken naar het tekort aan technici. Zo heeft 63% van de respondenten de afgelopen 5 jaar een tekort ervaren en 60% verwacht hier de komende 5 jaar ook nog mee te kampen. Een slechte aansluiting van regulier onderwijs op het bedrijfsleven wordt aangewezen als de belangrijkste oorzaak van het tekort. Daarnaast speelt vergrijzing een belangrijke rol (Nieuwsbericht ROVC, 28 april 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier om uw gegevens in te vullen om het rapport te ontvangen.
Klik hier voor een volledig overzicht van de NVC opleidingen, cursussen en workshops.
Klik hier voor meer informatie over het 3e jaarlijkse Europese Conferentie over de Toekomst van het Bedrijfsopleiden in Verpakken (20 april 2017).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.