NL: Structurele veranderingen kunststof recyclingmarkt nodig

08 november 2016

Alleen wanneer grootschalige recycling van kunststoffen tot stand komt, kan de circulaire economie in Nederland doorbreken. De kunststof recyclingmarkt loopt tegen de grenzen van haar groei aan. Om echt vooruitgang te boeken zijn structurele veranderingen nodig. Dat stellen 10 stakeholders, de NRK en toonaangevende onderzoeksinstituten in het ‘Masterplan Kunststof Kringloop’.
Recyclaat uit kunststoffen wordt in Nederland nu meestal ingezet in relatief eenvoudige toepassingen. Inspanningen om de keten te sluiten beperken zich vaak tot kleine projecten. Er zijn bovendien nog geen heldere normen en standaarden voor recyclaten en gerecyclede materialen (Nieuwsbericht NRK, 3 oktober 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het plan (361 kB).
Klik hier voor meer informatie over het nieuwe NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (kick-off op 29 maart 2017).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.