NL: Schaarste arbeidsmarkt specialisten en projectmanagers

01 maart 2016

Twee analyses van technisch detacheerder Yacht geven inzicht in de arbeidsmarkt-ontwikkelingen voor technisch personeel in Nederland. Conclusie is dat goed opgeleide vakspecialisten en technische projectmanagers schaars zijn. Zo is de vraag naar werktuigbouwkundig ingenieurs in het vierde kwartaal op landelijk niveau 4 keer zo hoog als het aanbod. Het vinden en binden van hoog opgeleide engineers is daarmee de grote uitdaging voor het bedrijfsleven. Door in te spelen op de behoefte van deze kenniswerkers naar een bevredigende baan, kunnen werkgevers hun aantrekkelijkheid vergroten. Belangrijk daarbij is het geven van erkenning voor de geleverde prestaties (Persbericht Yacht, 4 februari 2016).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor een infographic over de arbeidsmarkttrends (147 kB).
Klik hier voor een infographic over de mate waarin de professional en de werkgever de aantrekkelijkheid van werk waarderen (92 kB).
De bedrijfsopleiding voor het vakspecialisme in verpakken is de NVC Opleiding Verpakkingskundige I (de volgende groep start 16 maart 2016).
De bedrijfsopleiding tot innovatie- en projectmanager in verpakken is de NVC Opleiding Verpakkingskundige II (de volgende groep start 21 september 2016).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.