NL: Roadmap voor recycling gebruikte houten verpakkingen

02 februari 2016

Verpakkingen van hout, zeker pallets, worden tijdens hun gebruiksfase zoveel mogelijk hergebruikt. Door te werken aan meer recycling wordt de waarde verhoogd van houten verpakkingen als ze niet meer hergebruikt kunnen worden en in de afvalfase terecht komen. Berenschot heeft in samenwerking met deskundigen een roadmap voor Nedvang ontwikkeld, waarin is onderzocht hoe hout in meer recyclingtoepassingen ingezet zou kunnen worden.
In de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013-2022 is het verpakkende bedrijfsleven de uitdaging aangegaan substantieel meer verpakkingsafvalhout te recyclen. De ontwikkelde roadmap zet hiervoor acties met potentie op een rij (Nieuwsbericht Nedvang, 8 december 2015).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de roadmap (10,66 MB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.