NL: Resultaten recycling verpakkingen in 2015 gepubliceerd

26 oktober 2016

Het Afvalfonds Verpakkingen heeft op 5 oktober 2016 de resultaten van de monitoring van het recyclen van verpakkingen in Nederland over het jaar 2015 gepubliceerd.
De conclusie is dat het recyclingpercentage van alle verpakkingen (totaal 72%) in 2015 voldoet aan de minimale Europese doelstelling en de Nederlandse wettelijke doelstelling. Een dag eerder stelde het Netwerk Recycling in een nieuwsbericht dat het Plastic Heroes-systeem bedroevend slecht functioneert, zowel uit het oogpunt van financiële kosten en baten, als uit milieuoogpunt. Het Afvalfonds Verpakkingen stelt in het persbericht van 5 oktober dat de door Recycling Netwerk gepubliceerde cijfers onjuist en misleidend zijn.
Klik hier voor het rapport (1,35 MB).
Klik hier voor het persbericht van het Afvalfonds Verpakkingen (113 kB).
Klik hier voor het nieuwsbericht van het Recycling Netwerk.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (5 september 2017).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de kick-off van het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (29 maart 2017).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.