NL: Recyclen minder aantrekkelijk - vrees voor bergen plastic

04 april 2016

Er dreigt een overvloed aan ingezameld plastic, zeggen inzamelaars en afvalbedrijven tegen de NOS. Er komt steeds meer recyclebaar plastic op de markt, maar door de lage olieprijs kiezen producenten weer vaker voor nieuw plastic. Inzamelaars en afvalbedrijven zijn bang dat het plastic dat nu wordt opgeslagen uiteindelijk in de afvalverbrandingsinstallaties verdwijnt. Het hele proces van inzamelen en recyclen van huishoudelijk afval ligt in Nederland in handen van de gemeenten. Die krijgen daarvoor subsidie van de verpakkingsindustrie, bij elkaar zo'n 120 miljoen euro. Als de vraag naar gerecycled kunststof niet fors toeneemt, zal de verpakkingsindustrie mogelijk meer geld moeten bijleggen.
Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor de Factcheck die het KIDV samen met Natuur & Milieu, met ondersteuning door onderzoeks- en adviesbureau CE Delft, heeft opgesteld naar aanleiding van de media berichten (554 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.