NL: Pithouder en cup van theelichtje geen verpakkingen

30 augustus 2016

De inspecteur was van mening dat de pithouder en de cup van een theelichtje moesten worden aangemerkt als ‘verpakkingen' in de zin van art. 80 Wbm, en legde naheffingsaanslagen verpakkingenbelasting op aan een bedrijf. Rechtbank Noord-Holland oordeelde dat de pithouder en de cup van theelichtjes geen verpakkingen zijn in de zin van art. 80 Wbm. In hoger beroep stelde de inspecteur dat een verpakking ook een verpakking is als de verpakking wordt gebruikt en de inhoud wordt verbruikt. In de uitspraak van 7 juli 2016 stelt Hof Amsterdam het eens te zijn met de rechtbank dat de pithouder en de cup van theelichtjes geen verpakkingen zijn in de zin van art. 80 Wbm (Artikel TaxLive, 19 juli 2016).
Klik hier voor het artikel.
Klik hier voor de uitspraak van het Hof.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.