NL: PBL rapport ‘Grondstof voor de circulaire economie’

27 oktober 2016

Om optimaal om te gaan met grondstoffen is het noodzakelijk het afvalbeleid te wijzigen: niet alleen sturen op gewicht en volume, zoals nu het geval is, maar ook op de waarde van grondstoffen en de milieubelasting die voorkómen kan worden door inzamelen en hergebruik. Dit stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in het rapport ‘Grondstof voor de circulaire economie’.
Nieuwe organisatie- en samenwerkingsverbanden in het bedrijfsleven zijn noodzakelijk om de grondstoffen optimaal te gebruiken. Wat namelijk voor de ene partij afval is, kan voor een ander bedrijf een waardevolle grondstof zijn. Een voorbeeld is het maken van dozen uit tomatenstengels (Nieuwsbericht PBL, 27 september 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het rapport (1,26 MB).
Klik hier voor meer informatie over de kick-off van het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (29 maart 2017).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.