NL Overheid start in 2017 onderzoek naar minerale oliën

20 december 2016

De Nederlandse overheid start begin 2017 een monitoringsprogramma naar de minerale oliën MOAH en MOSH in verpakkingen. Producten als babyvoeding, rijst, pasta en cornflakes worden onder meer onderzocht. Eind november is een aanbeveling aangenomen waarin erkent wordt dat deze minerale oliën schadelijk kunnen zijn.
In het ‘plan van aanpak minerale oliën in voedingsmiddelen in Nederland’ van het ministerie van Volksgezondheid staat dat er op dit moment nog niet een geschikte analysemethode is, en deze nu ontwikkeld wordt door RIKILT in samenwerking met het laboratorium van de NVWA in Groningen. Naar verwachting is de methode voor voedingsmiddelen begin 2017 gereed (VMT, 12 december 2016).
Klik hier voor het volledige nieuwsbericht.
Klik hier voor het 4e concept van de Commission recommendation on the monitoring of mineral oil hydrocarbons in food and in materials and articles (88 kB).
Klik hier voor meer informatie over de online NVC E-Workshop Food Contact Materials Legislation.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.