NL: Onderzoeksagenda materials science gepubliceerd

01 april 2016

FOM, NWO-Chemische Wetenschappen en de Technologiestichting STW hebben een rapport dat de sterktes van de Nederlandse materials science en de internationale trends op dit gebied beschrijft. Het rapport mondt uit in een onderzoeksagenda met 6 multidisciplinaire thema’s. Het dient hiermee als input voor de Nationale Wetenschapsagenda. Verpakken wordt in verschillende thema’s genoemd, bijvoorbeeld in het thema ‘Thin films and coatings’. Het actief wegvangen of (chemisch) absorberen van ongewenste stoffen in een verpakking kan helpen de ideale omgeving te creëren. Sensoren en signalering in verpakkingsmaterialen kunnen voedselverspilling helpen voorkomen (Persbericht FOM, 3 maart 2016).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor het rapport (1,03 MB).
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Vechten tegen voedselverlies met vernieuwende verpakkingen (22 april 2016).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.