NL: NOS zendt item uit over verbod gratis plastic draagtassen

29 februari 2016

Op 20 februari 2016 heeft de NOS tijdens het 8 uur journaal een item uitgezonden over het verbod op gratis kunststof draagtasjes. Voor 7 winkelketens wordt de afname van het aantal tasjes sinds 1 januari 2016 gegeven.
Een groothandelaar in verpakkingsmaterialen wordt geïnterviewd. Hij ziet een flinke daling (zo’n 25%) in het aantal dat hij aan winkeliers verkoopt. Hij ziet een stijging van 20% in de verkoop van papieren draagtassen. Ook Linda Nijenhuis van Milieu Centraal wordt geïnterviewd. Mensen hebben het idee dat papier veel milieuvriendelijker is dan plastic. Maar dat klopt volgens haar niet. “Als je kijkt naar alle milieufactoren dan is een papieren draagtas meestal vervuilender."
Klik hier voor een NOS artikel over het item.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.