NL: Meten voortgang transitie naar circulaire economie

30 augustus 2016

Op verzoek van het ministerie van IenM heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) samen met de Universiteit Utrecht (UU) verkend hoe de voortgang van een transitie naar een circulaire economie (CE-transitie) in productketens kan worden gemeten.
De focus lag hierbij op het identificeren van wát er moet worden gemeten, meer dan op de vraag hóe er moet worden gemeten. Daartoe werd een denkkader ontwikkeld, en dit werd toegepast op een aantal cases waaronder plastic verpakkingen. Onderdeel van het denkkader is de rol van innovatie. In een volgende stap kan worden vastgesteld welk type informatie nodig is voor het meten van de voortgang van CE-transities in productketens.
Klik hier voor het PBL rapport (1,22 MB).
Klik hier voor meer informatie over het rapport.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.