NL: Meer over ophef statiegeldonderzoek Wageningen UR

01 april 2016

Volgens een artikel in Trouw op 27 januari 2016 zou Wageningen Universiteit onzorgvuldig hebben gehandeld bij de samenstelling van een rapport over de kosten van het statiegeldsysteem. De universiteit gaf in een reactie aan dat haar Commissie Wetenschappelijke Integriteit (CWI) 14 klachten binnen heeft gekregen. Die zijn op 1 na afgewezen omdat van 'schending van wetenschappelijke integriteit' geen sprake zou zijn. De commissie stelt wel dat de handelwijze van de onderzoekers op onderdelen onvoldoende zorgvuldig was.
Op 28 januari zijn Kamervragen gesteld en op 22 maart heeft Staatssecretaris Dijksma (IenM) antwoorden op de vragen naar de Tweede Kamer gestuurd.
Klik hier voor het artikel in Trouw.
Klik hier voor de reactie van Wageningen Universiteit.
Klik hier voor antwoorden op de Kamervragen van Kamerlid Çegerek (PvdA).
Klik hier voor antwoorden op de Kamervragen van Kamerlid Dijkstra (VVD).
Klik hier voor antwoorden op de Kamervragen van Kamerlid Dik-Faber (CU).
Klik hier voor het onderzoek (470 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.