NL: Kwaliteitseisen afvalstroom PET-bakjes + Mixed Polyolefin

29 juni 2016

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft 2 nieuwe specificaties met kwaliteitseisen voor kunststof verpakkingsafval gepubliceerd: 1 voor PET-bakjes en 1 voor Mixed Polyolefin (MPO). Ook is bekend gemaakt dat voor Polystyreen (PS) een bestaande DKR-specificatie kan worden gebruikt. Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk nieuwe kunststof mono-stromen uit het huishoudelijk verpakkingsafval te sorteren en te recyclen. Tot nu toe sorteerden gemeenten en sorteerders deze nieuwe stromen echter niet uit, omdat er geen kwaliteitseisen voor beschikbaar waren; gemeenten ontvangen er derhalve ook geen vergoeding voor uit het Afvalfonds Verpakkingen (Nieuwsbericht KIDV, 6 juni 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de specificaties PET-bakjes (196 kB).
Klik hier voor de specificaties MPO (196 kB).
Klik hier voor meer informatie over de NVC Studiemiddag PET-recycling in Ghana (7 september 2016). Als NVC-lid heeft u gratis toegang.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.