NL: Kinderen denken mee tijdens Kids Climate Conference

27 oktober 2016

In september 2016 vond de vierde editie van de Kids Climate Conference (KCC) plaats. Er waren verschillende workshops en een dialoog onder leiding van Laurentien van Oranje van de Missing Chapter Foundation. Na afloop presenteerden de jonge deelnemers (8-14 jaar) hun ideeën om zoveel mogelijk energie te kunnen besparen. Een jury koos vervolgens de 14 meest creatieve en bruikbare oplossingen.
Een spelletjespakket ontwikkelen waarbij kinderen leren om plastic te recyclen en hergebruik van verpakkingen om geld en verwerkingskosten te besparen behoren tot de gekozen oplossingen. De oplossingen worden overhandigd aan verschillende overheidsinstanties in Nederland en België (Nieuwsbericht KCC).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor meer informatie over de kick-off van het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (29 maart 2017).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.