NL: KIDV stelt hoogst haalbare doelen op

18 november 2016

Het KIDV gaat op verzoek van de raamovereenkomstpartijen concrete en meetbare hoogst haalbare doelen opstellen voor de branches die zelf geen brancheverduurzamingsplan hebben ingediend, onder andere detailhandel, mode en horeca. De branches hadden tot 1 oktober 2016 de tijd om een eigen plan op te stellen.
7 branches hebben hun plan reeds ingediend en zijn daarmee aan de slag gegaan. Deze branches zijn goed voor 76% van het verpakkingsgewicht dat op de Nederlandse markt wordt gebracht. Vlak voor de deadline van 1 oktober hebben vijf branches alsnog een eigen plan ingediend. De toetsingscommissie heeft drie van deze plannen goedgekeurd; twee plannen moeten nog worden beoordeeld.
Klik hier voor meer informatie.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Klik hier voor meer informatie over het nieuwe NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (kick-off op 29 maart 2017).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.